24.7.2024. 21:15
0
Jedan od najvećih cirkusa u historiji fudbala: Maroko je danas, ipak, pobijedio Argentinu sa 2:1!
Fudbalska reprezentacija Maroka na kraju je ipak savladala Argentinu rezultatom 2:1 u okviru prvom meča fudbalskog turnira Olimpijskih igara. Da, dobro ste pročitali.

Iako su svi mediji na Planeti danas objavili da je utakmica okončana bez pobjednika (2:2), to se, međutim, zvanično nije desilo.

Maroko je poveo preko Bilala Kanusa, a Rahimi je povećao prednost. Nadu Argentinicima je donio Simeone u 68. minuti.

Sudija je produžio utakmicu 15 minuta zbog konstantnog odugovlačenja marokanskih igrača te ulazaka navijača u teren. U 16. minuti sudijske nadoknade, kad je Argentina zabila za izjednačenje, uslijedio je haos.

U teren su ubačene brojne čaše i boce te još neki predmeti, a onda je među Argentince koji su slavili s tribina bačena i baklja. Nakon toga je nekolicina navijača Maroka uletjela na teren, a zaštitari su ih izbacili.

Ušla je na teren i policija kako bi zaštitila Argentince. Sudija Glen Niberg pozvao je igrače da odmah odu u svlačionicu, a na velikom je ekranu pisalo: "Utakmica je završena, molimo, idite do najbližeg izlaza."

Svi su mislili da je to kraj meča, ali nije bio.

Nakon što je stadion evakuiran pregledali su sudije u VAR sobi gol Argentine te ga poništili. Utakmica je nastavljena i završena. Odigrali su Argentinci i Marokanci još tri minute te je Maroko na kraju pobijedio 2:1.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.