9.8.2024. 13:27
0
Bruno Petković ostaje na Maksimiru: Produžio ugovor sa šampionom Hrvatske
Hrvatski reprezentativac Bruno Petković (29) može biti miran u novoj sezoni nakon što je riješio pitanje budućnosti.

Kapiten i najbolji igrač Dinama odavno se povezuje sa drugim klubovima, bilo je u jednom trenutku izvjesno da napušta Maksimir, ali je danas stigla zvanična potvrda njegovog ostanka u Zagrebu.

Velimir Zajec, predsjednik kluba, ovako je objavio veliku vijest: "Bruno je produžio ugovor, to je za nas najvažnija stvar. Odlučio se na taj potez kako bi pomogao Dinamu i bio s porodicom.

Znamo koliko vrijedi Dinamu, koliko je dobar strijelac i suigrač. On je svestran igrač, nazivaju ga centarforom, ali ponekad se predstavlja kao dobar playmaker. Nadam se da će dugo igrati za nas".


Petković je imao klauzulu prema kojoj su ga zainteresovani timovi mogli kupiti za samo dva i po miliona eura. Kada se to nije desilo, napadač je još bio na meti, ali na kraju je odlučeno da se nastavi saradnja.

Za Brunu Petkovića bili su zainteresovani Fiorentina, Bologna, Olympiacos, PAOK i određeni klubovi iz Saudijske Arabije. Ono što je druge klubove odbijalo je Petkovićev zahtjev za platu od 1,8 miliona eura.

(Ajdin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.