20.9.2024. 8:28
0
Poznato koliko je iznosila mjesečna plata Jakirovića u Dinamu i koliko će za otkaz dobiti
Sergej Jakirović nije preživio dva vezana poraza na klupi Dinama.

Prvo je na Maksimiru slavio Hajduk, a zatim je Bayern u Ligi prvaka deklasirao Modre sa čak 9:2.

Jakirović je jučer postao bivši, spasa mu nije bilo, a Dinamo je već u potrazi za njegovim nasljednikom. U igri je nekoliko imena i u Zagrebu neće dugo čekati.

Istovremeno, priča se o tome koliku će odštetu dobiti Jakirović.

Index.hr prenosi da nekadašnji trener Zrinjskog imao platu 57.000 eura bruto. Neto je primao nešto više od 30.000 eura mjesečno, pa će za otkaz dobiti 180.000 eura, odnosno šest mjesečnih plaća.

Otkaz tako Jakiroviću i neće teško pasti, a očekivati je da brzo pronađe novi angažman. Dinamo je Jakirović vodio na 60 utakmica, te upisao 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

Modre u prvenstvu ostavlja na trećem mjestu sa 13 osvojenih bodova, bodom manje od Rijeke i Hajduka.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.