10.8.2024. 20:49
0
Premijer liga BiH: Posušje nadigralo Slobodu u Tuzli. Imaju maksimalni broj bodova nakon dva kola
Marko Maksimović još će sačekati na debitantsku pobjedu na klupi tuzlanske Slobode. Crveno-crni su danas na Tušnju u sklopu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i ovosezonskoj premijeri pred domaćom publikom poraženi od Posušja rezultatom 0:2.

U siromašnom prvom poluvremenu Posušje je povelo iz prve prave šanse. Zaboravljenji Jenjić je u 37. minuti glavom matirao Muminovića poslije ubacivanja Bekavca.

Sloboda je u prvom poluvremenu imala jalovu inicijativu, bez konkretnog ofanzivnog učinka, a samo što je počelo drugo poluvrijeme gosti su stigli do 0:2. U 48. minuti pogodio je Rozić.

U 54. minuti Cvijanović je uzdrmao prečku, lopta je pala na liniju. Pregledavao se i snimak ove situacije, ustanovljeno je da lopta nije prešla gol-crtu tako da promjene rezultata nije bilo.

Posušje je do kraja imalo prilike da iz kontranapada ugrozi gol Slobode i slavi uvjerljiviju pobjedu, no Jenjić i Begić nisu bili dovoljno skoncetrisani u oskudnim momentima.

Mogla je Sloboda kazniti promašaje i vratiti se u utakmicu da je u 83. minuti Šero pogodio glavom, ali je njegov udarac zaustavio gostujući čuvar mreže.

Posušaci su nakon dva kola maksimalni, a Sloboda je bez bodova. Zbog toga su se s tušanjskih tribina čuli zvižduci, a zatražene su i ostavke čelnika kluba simboličnim skandiranjem "uprava napolje".

Utakmice nije bilo u TV prijenosu zbog problema u napajanju električnom energijom na stadionu. VAR sistem bio je u funkciji.

U narednom kolu Sloboda ide na noge Borcu, a Posušje dočekuje Slogu.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.