14.9.2024. 19:15
0
Marko Maksimović bijesan na sudiju Sabriju Topalovića: Odeš, pogledaš, zato služi VAR. To treba da koristimo, je li tako?
Sloboda i Velež su remizirali u šestom kolu Premijer lige BiH 1:1, a nakon meča su za Arena Sport izjave dali treneri obje ekipe.

U finišu prvog poluvremena Sloboda je tražila penal nakon povlačenja pred golom Veleža. Glavni sudija Sabrija Topalović se nije oglasio, a nakon usporenog snimka svi su očekivali poziv iz VAR-a. Nije ga bilo.

Trener Slobode, Marko Maksimović:

“Odeš, pogledaš, to je neko omogućio. To treba da koristimo, je li tako? Nikad nisam volio da pričam o suđenju, ali provjeri, pa vidi. Imali smo situaciju na Koševu gdje je VAR zvao za crveni karton, sudija je odlučio da nije.

Odeš, pogledaš, zato služi VAR. Što se tiče same utakmice, mislim da smo imali na otvaranju jednu šansu preko Mekića koju je sjajno golman Veleža odbranio. Bilo je opet nekih problema, ali kompletan utisak je taj – ako imamo VAR, treba da koristimo VAR u svim situacijama, za sve ekipe i onda neće biti nikakvih problema”.

Pomoćni trener Veleža, Samir Merzić:

“Jako je teško kada primite gol u 95. minuti. Čitavu utakmicu kontrolišemo i primimo gol kakav primimo. Okrećemo se sljedećoj utakmici. Momci su danas dali sve od sebe, nažalost desi se ta jedna nepažnja nakon prekida, primili smo gol. Idemo dalje, to je sport”.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.