9.10.2023. 15:17
0
Apple više ne popravlja sat koji je koštao 17.000 dolara
Apple je ukinuo podršku za sve modele Apple Watch koji su izašli prije 2015. godine.

Ovi modeli zvanično su proglašeni zastarjelim 30. septembra, a kao posljedica toga više neće biti prihvaćeni za popravke ili druge usluge u Apple prodavnicama i ovlašćenim servisima, prenio je sajt MacRumors.

Ono što je zanimljivo u cijeloj ovoj priči, međutim, jeste što u zastarjele modele spada i prvi Apple Watch Edition sa kućištem od 18-karatnog zlata, koji je u SAD koštao do 17.000 dolara kada je tek izašao.

Apple Watch od punog zlata se ne proizvodi od 2016. godine i zamijenio ga je keramički Apple Watch Edition, koji je bio pristupačniji što se tiče cijene.

Ni ostale verzije prvog Apple Watch modela, od aluminijuma i nerđajućeg čelika, uključujući i modele Hermes, neće više moći da se poprave u zvaničnim servisima. Inače, svaki Apple proizvod se smatra tehnički zastarjelim nakon što prođe više od sedam godina od prestanka zvanične distribucije.

(Ajdin B.)

Apple
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.