20.12.2023. 10:13
0
Napravite punjene paprike po receptu Aleksandre Prijović
FOTO: ilustracija
Nakon serije uspješnih koncerata širom zemlje i regiona Aleksandra Prijović obradovala je fanove na društvenim mrežama porodičnim receptom za punjene paprike kojima niko ne može da odoli.

Punjene paprike Prija rado sprema svojim najmilijima, a kada "zagusti" u pomoć joj uvijek priskače majka Borka Mihajlović.

"Ovaj istorijski trenutak sam morala da zabeležim. Hvala mama na pomoći preko video-poziva", poručila je pjevačica.

Sastojci:

600 g mljevenog mesa

2 glavice crnog luka

100 g riže

1 jaje

1 kašika aleve paprike

2 paradajza

12 paprika babura

1 kašika brašna

0,5 l paradajz soka

malo ulja

malo soli

biber

suhi biljni začin

Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od sjemenki. Crni luk sitno isjeckati i prodinstati ga na malo ulja. Dodati mljeveno meso i začine po ukusu.

Sve kratko prodinstati pa dodati rižu i jaje. Ovom smjesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svježeg paradajza.

Redati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika. Kuhati na laganoj vatri oko sat vremena. U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati alevu papriku.

Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuhati još 15 minuta, piše Gloria.rs.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.