26.8.2023. 9:05
0
Na vrhuncu smo toplotnog vala: Izdržite još malo, stižu padavine i osvježenje
Temperature zraka u 8 sati (°C): Sokolac 14; Bjelašnica 16; Srebrenica 17; Bugojno, Ivan Sedlo 18; Široki Brijeg 19; Prijedor, Sarajevo, Zenica 20; Bihać, Tuzla 21; Banja Luka, Doboj 22; Bijeljina, Trebinje 23; Mostar 24; Neum 26.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake u centralnim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab uglavnom južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 33 do 39 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 34 °C, saopćeno je iz FHMZ-a. 

U nedjelju će se zadržati vrijeme slično današnjem, a za ponedjeljak je najavljena promjena. Naime, u poslijepodnevnim i večernjim satima jači pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju na području Hercegovine, te na zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.

U utorak djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C.

"Pred nama je vrhunac toplotnog talasa. Za vikend najtoplije uz temperature lokalno do 40/41C. Izdržite još malo. Padavine uz osvježenje nas očekuje na početku naredne sedmice", objavljeno je i na Facebook stranoci BHMeteo.ba.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.