1.3.2024. 8:31
0
BIHAMK: Povodom Dana nezavisnosti BiH u toku dana brojna okupljanja u većim gradskim centrima
FOTO: Ilustracija
Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekuju se brojna okupljanja u većim gradskim centrima. Vozači se mole da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Zbog održavanja 6. tradicionalnog supermaratona povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas će dolaziti do etapnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Posebno se skreće pažnja na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.