20.3.2024. 19:26
0
Mraz, ljetnje temperature, pa onda i padavine: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice
Do kraja ove sedmice, prema prognozi BHMETEO.ba, očekuju se padavine, prve već sutra navečer, a druge u nedjelju, 24.03. Subota će biti najtopliji dan s lokalno mogućim ljetnim temperaturama do +25°C.

Četvrtak (21.03.):

Ujutro je lokalno moguć mraz, a po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Kasnije tijekom dana očekuje se pretežno sunčano vrijeme, no prema večernjim satima sa sjeverozapada dolazi naoblačenje koje će najprije donijeti kišu u Krajini. Jutarnja temperatura će biti od -2 do 4, lokalno do 6 °C, dok će dnevna biti između 15 do 21, u Krajini lokalno do 23 °C. Vjetar će biti slab do umjeren, većinom sjeverni i sjeverozapadni, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jugozapadni smjer.

Petak (22.03.):

Od noći na petak pa do petka poslijepodne uz naoblačenje kiša će biti u većem dijelu zemlje, a na višim planinama lokalno može biti malo snijega. Krajem dana padavine prestaju, a navečer će dolaziti do postepenog smanjenja oblačnosti. Najviše padavina očekuje se u Krajini uz većinom 3 do 7 mm, a najmanje u Hercegovini gdje tokom petka moguće da bude dužih sunčanih perioda. Jutarnja temperatura će biti od 4 do 8, lokalno do 10 °C, dok će dnevna biti između 12 do 18, u Hercegovini 17 do 22 °C. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Subota (23.03.):

Očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Navečer i u noći na nedjelju postepeno će porasti oblačnost sa sjeverozapada. Jutarnja temperatura će biti od 2 do 6, lokalno do 10 °C, dok će dnevna biti između 16 do 22, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 °C. Vjetar će biti većinom umjeren do lokalno na udare jak jugozapadni.

Nedjelja (24.03.):

U nedjelju će uz naoblačenje doći do padavina širom zemlje. Kiša, a na planinama snijeg. Zahladit će. U ponedjeljak padavine prestaju uz razvedravanje, a od utorka prema trenutnim prognozama strujanja će okretati na jugozapadna uz porast temperature ali bi se zadržalo i dalje promjenjivo vrijeme.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.