10.10.2023. 22:05
0
Preminuo čuveni NBA trener: Osvojio dva prstena, trenirao Lebrona
Brendan Malone, nekadašnji NBA i NCAA trener i otac aktuelnog trenera Denver Nuggetsa Mike Malone-a, preminuo je danas u 81. godini.

Vijest je potvrdio Denver na svojim društvenim mrežama.

- Sa ogromnom tugom dijelimo vijest o smrti dugogodišnjeg NBA trenera Brendana Malone-a, koji ima posebno mjesto među organizacijom i zauvijek će biti dio Denver Nuggetsa. 

Trener Brendan Malone bio je veliki čovjek koji je ostavio veliko naslijeđe u svijetu košarke, ali će ga se još više sjećati kao izvanrednog supruga, oca, sina i djeda i dubokog uticaja koji je imao na prijatelje, porodicu i sve koji su ga poznavali. 

Naše misli su sa cijelom porodicom Malone i svim voljenima Brendana koji osjećaju ovaj gubitak danas - saopšteno je iz Denver Nuggetsa.

Inače, Brendan Malone se po završetku koledža okrenuo trenerskom poslu.

Nakon rada na Yale-u i Syracuse-u kao asistent, vodio je Rhone Island od 1984. do 1986. kada ulazi u NBA kao asistent u New York Knicksima.

Zatim je bio u stručnom štabu Detroita, a u sezoni 1995/1996 je postao prvi trener u historiji Toronto Raptorsa. Do kraja karijere je još samostalno trenirao Clevelend Cavaliers 2005. godine kada je vodio ekipu sa mladim LeBron Jamesom. Bio je prvak sa Detroit Pistonsima 1989. i 1990. godine, prenosi Avaz.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.