11.11.2023. 14:34
0
Jusuf Nurkić dobrom partijom debitovao u novom takmičenju
FOTO: x
U NBA ligi noćas je drugi put u aktuelnoj sezoni igrano novo takmičenje NBA Kup, iz kojeg se rezultati prenose u standardnu tabelu, što poprilično zbunjuje ljubitelje košarke.

Riječ je o ideji komesara NBA lige Adama Silvera da se usred sezone igraju utakmice novog takmičenja i da njihovi rezultati ulaze u standardnu tabelu NBA lige. Igra se šest grupa sa po pet timova od kojih će svaki odigrati po četiri meča u svojoj grupi (dva kod kuće, dva na strani) i pokušati da se izbori za četvrtinu finala.

Jutros je u ovom takmičenju debitovao i bosanskohercegovački reprezentatitvac Jusuf Nurkić, koji je s Phoenix Sunsima poražen od Los Angeles Lakersa 122:119.

Bila je to drama u finišu pošto su Sunsi vodili na ulasku u posljednju četvrtinu, ali prevagu u ključnim trenucima donose trojka Taureana Princea i pogodak Cama Reddisha za Lakerse.

Nurkić je pružio jako dobru partiju u kojoj je ubacio 14 poena, uhvatio 9 skokova i podijelio 7 asistencija, a iz igre je šutirao 4/8.

Blistao je njegov saigrač Kevin Durant s 38 ubačaja, ali bilo je to nedovoljno za pobjedu Sunsa pošto je LeBron James s 32 koša odveo Jezeraše do trijumfa, prenose Vijesti.ba

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.