28.9.2023. 19:08
0
Nakon tradea Nurkića: Šta navijači Phoenix Sunsa kažu o "Bosanskoj zvijeri"
FOTO: Twitter
Možemo se moliti da bude zdrav tokom sezone i pomoći će nam da pobjeđujemo, glasio je jedan od komentara pristalica Sunsa.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić od sinoć je novi član Phoenix Sunsa.

Nurkić je nakon šest godina napustio Portland Trail Blazere i seli u Phoenix u sklopu velikog trejda u kojem su učestvovali još Milwaukee Bucksi

Navijači Phoenixa su oduševljeni što će naredne sezone dres njihovog kluba nositi Jusuf Nurkić. Sansi će predvođeni Kevinom Durantom, Devinom Bookerom i Bradley Bealom biti jedan od glavnih kandidata za prsten.

- Ne samo da je Nurkić odličan post igrač, voditelj lopte, skakač i izuzetno jak... on je i veoma dobar šuter za 3 poena sada (slično kao Bruk Lopez 2018.) - tvrde pristalice Sunsa.

I oni upućeniji tvrde da će Nurkić i Sansi biti odličan spoj. Nurkić je defanzivno bolji od Deandrea Aytona, što je i bilo potrebno Phoenixu.

Također, Nurkić je mnogo bolji timski košarkaš od Aytona koji je, istina, budući All-star igrač, ali isto tako i veliki egocentrik.

- Nurkić je viđen kao timski igrač koji može pomoći Phoenix sa dodavanjem. Voljen je od strane saigrača. Ovdje je ključno uklapanje - naveo je novinar koji prati Sunse.

Tako je. Volim stav, uklopit će se odlično u ekipu. Samo da bude zdrav.

Možemo se moliti da bude zdrav tokom sezone i pomoći će nam da pobjeđujemo - glasili su neki od komentara, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.I.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.