16.5.2024. 17:08
0
Selektor Barbarez objavio prvi spisak reprezentativaca: Nekoliko novih imena zda prijateljske mečeve sa Engleskom i Italijom
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, objavio je danas spisak igrača za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije koje su na programu u junu.

Barbarez je nedavno dobio povjerenje Fudbalskog saveza BiH, a debitovat će u Newcastleu protiv Engleske 3. juna, a u Empoliju ćemo šest dana kasnije gostovati Italiji. Dvije zaista teške i kvalitetne provjere za novog selektora i njegov stručni štab, a ući će i sa dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na onaj koji je igrao nedavne kvalifikacije za Euro i baraž.

Tako nema Edina Džeke, koji je uzeo "pauzu", Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić su se oprostili od nacionalnog tima, a veliki broj bitnih igrača nedostaje zbog povreda. Na spisku je i nekoliko novih imena, odnosno igrača koji tek imaju priliku da debituju za A reprezentaciju BiH, poput Katića, Radeljića, golmana Hadžikića, Burnića, Gigovića...

Golmani: Hadžikić, Pirić, Vasilj

Odbrana: Bičakčić, Gazbiegović, Kolašinac, Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Bičakčić, Katić, Radeljić, Muharemović

Vezni red: Krunić, Tahirović, Huseinbašić, Bašić, Gigović, Varešanović, Hajradinović, Burnić. 

Napad: Džeko, Tabaković, Vuković, Demirović

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.