30.12.2024 13:01
0
Jastog od puretine
Izgled ovog jela nas je podsjetio na jastoga, pa smo odlučili ga tako i nazvati. Dakle, pravimo ćemo se da jedemo jastoga, a ustvari ništa manje nećemo uživati ni u puretini sa gorgonzolom.
Sastojci:

800 g purećeg filea
180 g gorgonzole
100 g suhog mesa
so
slatko ljuti sos

Pureći file razrežite na jednake šnicle i blago ih istucajte čekićem za meso. Svaku šniclu posolite, pa premažite slatko ljutim sosom.

U sredinu svake šnicle stavite kockice gorgonzole, pa ih urolajte. Preko svake urolane šnicle poredajte tanke kriške suhog mesa i učvrstite ih čačkalicama.

Tako složeno meso poredajte u tepsiju i stavite peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.