7.4.2020. 11:27
0
Kokosanci
Stručnjaci tvrde da kolači mogu popraviti raspoloženje, a naš kuhar u to čvrsto vjeruje, pa se danas odlučio za sočne muffine.
Sastojci:

tijesto:
360 g glatkog brašna
90 g kokosovog brašna
200 g šećera 
125 g putera
180 g čvrstog jogurta 
50 ml mlijeka 
2 jaja 
½ kesice praška za pecivo 
1 limun
narendana korica ½ limuna 

agda: 
60 ml vode 
110 g šećera 
80 ml limunovog soka 

Zbog ljepšeg izgleda ovaj kolač je napravljen u obliku muffina, ali ako vam se ne da komplikovati, dobivenu smjesu možete izliti u tepsiju i peći kao kolač. Najprije pjenasto umutite jaja sa šećerom. Potom, dodajte rastopljeni puter, čvrsti jogurt (može i grčki tip jogurta) te mlijeko. Nastavite miksati.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno i kokosovo brašno sa praškom za pecivo i narendanom koricom limuna, pa postepeno dodajite u „mokru“ smjesu. Na kraju dodajte iscijeđeni sok limuna i sve dobro izmiješajte.

Dobivenom smjesom punite kalupe za muffine, ali ne do vrha, i stavite ih u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Pecite ih oko pola sata.

Dok se peku, pripremite agdu. Pomiješajte vodu, šećer i sok limuna, pa miješajte dok se sav šećer ne istopi, te kuhajte na laganoj vatri oko tri minute. Sa ovim sirupom prelijte muffine i ostavite ih da se u potpunosti ohlade. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.