13.5.2020. 16:30
0
Sarajevo oživjelo: Kafići danas dočekali prve goste nakon skoro dva mjeseca
Source.ba
Spurce.ba
Source.ba
Spurce.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Source.ba
Krizni štab na jučerašnjem zasjedanju donio je odluku o novom ublažavanju mjera, koje su poduzete s ciljem suzbijanja kornonavirusa. Nakon pauze, koja je trajala skoro dva mjeseca, ublažavanjem mjera danas su otvoreni ugostiteljski objekti, a Sarajevo se probudilo.

Sunčan dan išlao je u prilogu ugostiteljima, pa su bašte kafića u centuru Sarajeva bile vidno ispunjene. Mnogi građani pohrlili su popiti prvu kafu s prijateljima u omiljenim lokalima. 

Na ulicam Sarajeva, ali i u ugostiteljskim objektima brojni građani ne nose zaštitne maske koje su propisane kao mjera u suzbijanju koronavirusa. Konobari kafića u centur Sarajeva nose zaštitne maske, a u lokalima se poštuje propisna socijalna distanca i udaljenost između stolova. Policija je na terenu i sankcioniše sve one koji se ne pridržavaju izdatih mjera.

Također, s obzirom da je ramazan treba napomenuti da će neki ugostiteljski objekti svoja vrata otvoriti tek u večernjim stima, pa su tokom dana iskoristili priliku da izvrše čišćenje, dezinfekciju kao i da postave bašte.

Naši fotoreporteri prošetali su centrom bh. prijestonice te zabilježili atmosferu koja vlada nakon ublažavanja mjera koje su rezultirale otvaranjem kafića.

Podsjećami, u BiH prvi slučajevi koronavirusa pojavili su se 6. marta, od tada Krizni štabovi donijeli su niz mjera za suzbijanje pandemije. U Sarajevu i drugim gradovima zatvoreni su ugostiteljski objekti, trgovine, tržni centri, uveden je policijski sat, a gradovi su postali sablasno prazni.




Piše: Nermana Crnčalo

Foto: Izet Tahirbegović/ Source.ba
       

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.