18.7.2023. 22:26
0
Francuska želi da bude domaćin i Zimskih Olimpijskih Igara
FOTO: Ilustracija
Francuski regioni Rhone-Alpes i Provence-Alpes-Cote d'Azur najavili su danas da žele zajedno podnijeti prijavu za domaćinstvo Zimskih olimijskih igara 2030. godine.

Taj potez je uslijedio nakon što su se konsultovali sa predsjednikom Olimpijskog komiteta Francuske, prenosi N1.

Pariz će sljedeće godine biti domaćin Ljetnjih OI, a Francuska je do sada tri puta bila domaćin ZOI – 1924, 1968. i 1992. godine.

“Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Francuskoj 2030. ogromna su prilika za napredak francuskog sporta i njegovih sportista, posebno nakon Ljetnjih olmpijskih igara 2024“, rekao je David Lapartijan, šef Olimpijskog komiteta Francuske.

Pored Francuske, interesovanje za domaćinstvo Igara 2030. godine izrazila je Švedska.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.