23.7.2023. 15:10
0
Dvije Mostarke među najboljim plivačicama svijeta
FOTO: AFP
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar plivala je danas polufinale u disciplini 100 m delfin na Svjetskom prvenstvu u Japanu.

Pudar je osvojila peto mjesto u svojoj grupi sa vremenom 57.34 što nije bilo dovoljno za finale.

Na kraju, Lana Pudar u ukupnom plasmanu polufinala ove discipline zauzela je deseto mjesto, a 26.07. u jutarnjim kvalifikacijama pliva disciplinu 200m delfin.

Na listi plasiranih plivačica koje su ranije danas izborile mjesto u polufinale stoji i poznato ime, Amina Kajtaz.

Bivša reprezentativka BiH, koja sada brani boje Hrvatske, plasirala se na 15. mjesto nakon polufinala SP.

Veliki je uspjeh Mostara i ponos Bosne i Hercegovine vidjeti Lanino i Aminino ime među top plivačicama svijeta.

Prije nego je Lana stasala i odrasla za velike trke, Amininim uspjesima pod bh. zastavom radovali su se Bosanci i Hercegovci.

Na veliku žalost navijača i patriota BiH, Amina nije imala podršku koja bi je zadržala u timu Bosne i Hercegovine, i zbog toga je odlučila promijeniti zastavu za koju nastupa. Na radost ipak, stigla je Lana, koja ponosno ističe svoju zastavu i to da je ne želi mijenjati.

Država podržava zlatnu sirenu sa Neretve zbog njenih vrhunskih rezultata, ali u svom gradu Lana još nema bazen kakav treba za nove podvige.

Javnost očekuje da on uskoro bude i izgrađen, kako nam se ne bi desilo da ikada ijedna zlatna ribica otpliva u susjedne vode.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.