17.11.2017. 22:10
0
U Albaniji 60 učenika liječnički tretirano zbog simptoma gušenja
FOTO: Ilustracija
Kod oko 60 učenika jedne škole u selu Šupenze u općini Bulćiza na sjeveru Albanije u petak su se pojavili simptomi gušenja, saopćeno je iz albanskog ministarstva zdravlja.

Trideset šest učenika je prebačeno u bolnice u Bulćizi i Peškopiji, javlja Xinhua.

Troje učenika je u veoma ozbiljnom stanju i prebačeno je helikopterom u bolnicu u Tirani kako bi bili podvrgnuti specijaliziranom tretmanu.

Doktori su informisali lokalne medije da su učenici starosti od 16 do 18 godina pokazivali znakove gušenja, glavobolje, vrtoglavice i povraćanja.

Načelnik Bulćize, Melaim Damzi, novinarima je kazao da se radi o nesretnom slučaju.

Policija je započela istražne radnje, iako su na osnovu preliminarne istrage zaključili da se radi o curenju gasa tokom testiranja školskog sistema grijanja.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.