12.1.2019. 11:15
0
Policija Srbije tragala i za Arkanovim kumom, ali im je pobjegao. Sumnjiči se da je spona između lopova iz "PInk Pantera" i kupaca sa Bliskog istok a
U velikoj akciji MUP Srbije je tragao i za Miljanom Vukovićem, vođom ozloglašene i kontroverzne bajkerske grupe “Anđeli pakla” (“Hells Angels”), međutim policija mu nije ušla u trag, te on nije uhapšen.

Vuković je inače glavni predvodnik ove bajkerske grupe u Beogradu. On je inače sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina “London” i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

Vuković je u “Anđelima pakla” zadužen za sigurnost kluba i pretendent je na mjesto predsjednika organizacije, prenosi Blic. 

Tu funkciju trenutno drži Dragoljub Lapadatović (58), srpski ljekar koji živi u Švedskoj, ali praktično od osnivanja Vuković vodi klub.

“Anđeli” su inače zatvorena organizacija, hijerarhijski ustrojena. Skoro svi u toj grupaciji imaju kriminalni dosije, uključujući i Vukovića.

U krivičnom dosijeu Miljan Vuković ima djela koja se vezuju za nasilničko ponašanje, a pod posebnom obradom policije bio je zbog sumnje da je glavna spona između lopova iz "Pink Pantera" i kupaca sa Bliskog istoka.

”Policija je tada pod prismotrom držala njegovo poštansko sanduče zbog sumnje da su lopovi tu ostavljali dijamante, koje je Vuković potom dalje preprodavao” – rekli su u policiji.

On je privođen i prije dve godine kada je izboden jedan od vlasnika fudbalskog kluba Sinđelić, Velimir Jovović Velja ispred kafića “Orlovi”. Navodno, Vuković se tada sa svojom ekipom pojavio na proslavi Jovovićevog rođendana i zbog toga je izbila svađa, a potom i tuča u kojoj su vađeni noževi, prenosi Blic.



(Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.