22.12.2019. 19:55
0
Dačić: Plaše me moguće eskalacije, opasno je kada dirate svetinje
Potezi crnogorske vlasti u vezi sa usvajanjem zakona o slobodi vjeroispovijesti izazivaju destabilizaciju i sukobe te praktično su usmjereni protiv prava srpskog naroda u Crnoj Gori, ocijenio je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

On je u intervjuu za "TV Prva" istakao da je stav Srbije po tom pitanju da se otvorena pitanja rješavaju dijalogom i da se ne izazivaju sukobi. 

Prema riječima Dačića, crnogorske vlasti zloupotrebljavaju pitanje slobode vjeroispovijesti kako bi se stvorili frontovi i govorilo da su Srbi remetilački faktor za crnogorsku nezavisnost. 

On je rekao da su ne samo Srpska pravoslavna crkva (SPC) i druge crkve u Crnoj Gori, već i međunarodni faktori izrekli negativne ocjene o zakonu o slobodi vjeroispovijesti i insisitirali na dijalogu. 

Dačić je kazao da Srbija želi najbolje moguće odnose. 

- Interesuju nas položaj prava i status srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori. Stalno insistiramo ne samo na tome, već i na drugim statusnim pitanjima, kao što je broj Srba u državnoj upravi, pitanje srpskog jezika, SPC i sve ostalo što proizilazi iz prava jednog naroda - rekao je Dačić. 


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.