28.1.2020. 12:32
0
Plenković smijenio hrvatskog ministra zdravstva
Hrvatski premijer Andrej Plenković razriješio je Milana Kujundžića u utorak s mjesta ministra zdravstva.

Plenković je izjavio da se odlučio na smjenu ministra, jer se Kujundžić u ovom trenutku nije mogao fokusirati na bitne teme u zdravstvu, javila je Hina.

"Ministarstvo zdravstva je bitno, odgovornosti koje imamo u ovom trenutku kao predsjedajući (Vijećem Europske unije) i kao zemlja koja se zajedno s drugima mora pripremiti za obranu od šireće epidemije korona virusa zahtjeva puni fokus ministra na te teme. U ovom trenutku Kujundžić je, prije svega, bio fokusiran na teme koje nisu imale veze s Ministarstvom zdravstva", izjavio je Plenković na marginama energetske konferencije "Green New Deal za Hrvatsku".

Plenković je dodao da će se Kujundžić vratiti na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor te najavio da će u srijedu, nakon što danas obavi konzultacije, predložiti novog ministra zdravstva.

Bez ministarske fotelje Kujundžić je ostao kao rezultat "nekretninske afere". Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila je još jednu nekretninu u Zagrebu, što nije odmah ubilježeno u njegovu imovinsku karticu. Sporan je i izvor novca za kupnju te nekretnine, kao i navedene vrijednosti druge Kujundžićeve imovine.

Kujundžić je 14. ministar koji je napustio vladu Andreja Plenkovića. Najprije su iz Vlade 2017. godine izbačeni Mostovi ministri, a u sljedeće dvije godine uslijedile su ostavke i smjene Davora Ive Stiera, Pave Barišića, Martine Dalić, Lovre Kuščevića, Gorana Marića, Tomislava Tolušića, Gabrijele Žalac, Nade Murganić te Marija Pejčinović Burić.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.