20.2.2021. 17:15
0
Balašević u seriji "Pop Ćira i pop Spira" osvajao suprugu Oliveru
Čuvenu jugoslovensku TV seriju „Pop Ćira i pop Spira“ gotovo da svi znaju, ali malo je onih koji se sjećaju da u toj seriji Đorđe Balašević, koji je jučer preminuo u 67. godini od posljedica korona virusa, ima čak dvije uloge.
Serija je nastala kada je rediteljka Soja Jovanović željela da napravi rimejk sopstvenog filma iz 1957. godine, te dolazi na ideju na napravi seriju od tri epizode. Davne 1982. godine poziva Balaševića da tumači dvije uloge, prva je Šandor-Šaca, berberin, dok je u drugoj pripovjedač serije, piše Blic RS.

Zanimljivo je da u seriji Balašević pokušava da osvoji tadašnju suprugu Oliveru, koja tumači lik Jule, ćerke popa Spire.

- I-ju, frajla-Juco, nisam znao da ste tako svirepi! - govori Balašević u jednom kadru svojoj dragoj Oliveri.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.