3.10.2021. 20:46
0
Abazović poručuje: Đukanoviću da je stalo do ugleda CG, on bi odstupio
Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću "stalo do ugleda Crne Gore" da bi odstupio sa funkcije istog trena.
"Iza svake njegove priče o "patriotizmu" kriju se tajni računi. Čestitam kolegama iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodnim istraživačima. Uprava policije je spremna za istragu. Za Tužilastvo procijenite sami", napisao je Abazović na Tviteru, prenosi crnogorski Vijesti.me portal.

MANS je večeras objavio da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara. Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.