6.10.2021. 14:27
0
Ubijenu porodicu Đokić sutra sahranjuju
Porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedjelju nešto poslije ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primjetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična mjenjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji.

Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najprije, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tijela.

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) likvidirani su iz dva oružja, zbog čega se sumnja se da je najvjerovatnije bilo i najmanje dvoje ubica.

Prema nezvaničnim informacijama portala Nova.rs, Goran je usmrćen sa jednim hicem, dok su njegova supruga i ćerka sa dva. Međutim, ono što je zanimljivo jeste da je na mjestu gde je spaljeno oružje pronađena samo jedna čaura, što bi moglo da govori u prilog tome da su ubice nakon izvršenog zločina pokupile čaure.

Istražitelji, prema nezvaničnim saznanjima sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jeste činjenica da je Goran usmrćen sa jednim metkom, dok su članovi njegove porodice ubijeni sa dva.

„Način izvršenja djela govori o brutalnosti izvršioca. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao je lako da ga savlada i opljačka. O njegovoj supruzi i ćerki se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju da pruže otpor naoružanom napadaču.

To što im je pucao u glavu ukazuje, da nije želio da ostavi ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost to ukazuje da je ubica vjerovatno neko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namjera bila da ih spreči da ga identifikuju“, naveo je sagovornik Nova.rs upoznat sa ovim slučajem.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.