30.10.2021. 9:39
0
Počela predizborna tišina u Sjevernoj Makedoniji
U ponoć je počela predizborna tišina pred nedjeljni, drugi krug lokalnih izbora u Sjevernoj Makedoniji, a time je izborna kampanja, u kojoj su stranke i koalicije predstavile svoju ponudu građanima završena.

Prema pravilima izborne tišine koja je na snazi od 30. oktobra, zaključno sa 31. oktobrom u 19.00 časova kada se zatvaraju birališta, mediji nastavljaju da izvještavaju o izbornom procesu, ali prestaju svi oblici izbornog medijskog predstavljanja učesnika u kampanji, prenosi MIA.

Drugi krug lokalnih izbora biće održan u nedjelju, a glasanje će početi u 7.00 i trajaće do 19.00 časova.

Ovo su sedmi lokalni izbori u Sjevernoj Makedoniji, a gradonačelnici i odbornici se biraju u 80 opština i Gradu Skoplju.

U prvom krugu izabrana su 32 predsjednika opštine, kao i članovi opštinskih veća, a u drugom krugu glasaće se ukupno u 44 opštine.

Pravo glasa na 2.481 biračkom mjestu ima 1.353.990 birača.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.