17.12.2021. 19:32
0
Ovako su se Velja Nevolja i Marko Miljković pravdali za kuće, stanove i skupa kola: To je poklon od svatova
Veljko Belivuk zvani Velja nevolja i Marko Miljković, optuženi da su kao vođe zloglasnog klana zajedno sa svojim saradnicima, činili teška krivična djela, među kojima su brojna ubistva, otmice, silovanje i prodaja narkotika, danas su na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal negirali da su kuće, stanove, kola i druge vredne stvari, stekli pranjem para stečenog kriminalom.

Kako se navodi, Miljković je rekao da je novac od kog je kupio kuću i druge nekretnine i vredne pokretne stvari, dobio na svojoj svadbi.

– Miljković je rekao da novac, kojim je kupio kuću u Čačanskoj na Zvezdari, potiče sa njegove svadbe. Odnosno da su mu to svatovi donijeli kao poklon – kaže izvor Kurira.

I Belivuk je, kako saznaju pomenuti mediji, negirao krivično djelo pranje para.

– On je rekao da je sve stekao svojim radom, ali nije rekao šta je to radio – kaže sagovornik.

Podsjetimo, krivičnom prijavom za pranje novca, pored Belivuka i Miljkovića, obuhvaćen je i Filip Ivanovski, optuženi pripadnik klana, kao i Belivukove supruga i tašta i žene Miljkovića i Ivanovskog.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.