14.2.2022. 18:10
0
Vlada Srbije usvojila prijedlog da Aleksandar Vučić raspusti parlament
Vlada Srbije usvojila je danas prijedlog da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspusti parlament.

Kako je saopšteno poslije sjednice Vlade, ukoliko prijedlog bude usvojen i parlament raspušten, Vlada će ući u tehnički mandat.

"Vlada Srbije nastaviće da radi posvećeno u interesu svih građana. Sve svoje aktivnosti u tehničkom mandatu, Vlada će nastaviti da obavlja svojim punim kapacitetom, u skladu sa ustavnim i zakonskim propisima", stoji u saopštenju.

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je ranije da će 15. februara, na Dan državnosti Srbije, raspisati parlamentarne i beogradske izbore a da će izbore za predsjednika Srbije najvjerovatnije raspisati 2. marta.    Izbori bi, kako je najavljeno, trebalo da budu održani 3. aprila.


(FENA/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.