3.3.2022. 11:35
0
U Crnoj Gori ublažene mjere protiv kornavirusa
U Crnoj Gori će od sutra biti ublažene mjere u borbi protiv koronavirusa, a zbog poboljšanja epidemiološke situacije.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da se novim mjerama, koje važe do 17. ožujka, ukidaju kovid potvrde u vjerskim objektima, a posjeti Upravi za izvršenje kaznenih sankcija dopušteni su uz PCR test koji nije stariji od 72 sata, ili bez PCR testa ako je osigurana zabrana kontakta.

U zatvorenim sportskim objektima dopušteno je prisustvo publike do trećine broja sjedišta uz posjedovanje kovid potvrde i uz po dva slobodna mjesta između gledatelja.

Na otvorenim događajima dopušteno je 50 posto popunjenosti kapaciteta i to bez kovid potvrde.

Također, ukinuta je obveza zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i ustanovama dječje i socijalne zaštite da nakon odmora poslodavcu dostavljaju negativne testove ili potvrdu o cijepljenju.

Galić je dodao kako se za sada razmišlja o ukidanju kovid potvrde u većini slučajeva, a da uporaba maski još preporučuje.

"Pandemija nije odjavljena, moramo biti oprezni. Nakon primljene treće doze, valjanost potvrde nije ograničena", rekao je Galić.

U Crnoj Gori prvom dozom protiv koronavirusa cijepljeno je 63,1 posto stanovništva, a treću dozu primile su 94.973 osobe, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.


(FENA/ Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.