10.3.2022. 13:55
0
Vučić: Put u Europsku uniju je veoma važan za Srbiju
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako drži da je put u Europsku uniju veoma važan za tu zemlju te da će Srbija dati sve od sebe kako bi čuvala dobre bilateralne odnose s Njemačkom.

Vučić je to kazao u povodu posjeta ministrice vanjskih poslova SR Njemačke Annalene Baerbock, koja će sutra posjetiti Srbiju.

"Smatramo da je put u Europsku uniju veoma važan za nas, a kakvi će razgovori biti, o tome mogu govoriti kada se završe", rekao je Vučić.

Komentirajući izjavu austrijskog ministra vanjskih poslova Alexandera Schallenberga, koji je kazao kako nije optimist kada je u pitanju rješavanje rata u Ukrajini pregovorima, Vučić je kazao da je za Srbiju važno sačuvati mir i stabilnost.

Predsjednik Srbije istaknuo je kako je za Srbiju važno da ne sudjeluje ni u kakvim ratovima i sačuva mir i stabilnost.

"To će Srbija uraditi”, kazao je Vučić te dodao da je Schallenberg pametan čovjek, ali kako se nada, što se tiče svjetskog rata, da nije u pravu.

"Mogu li ja to da isključim, tko sam ja da o tome govorim", istaknuo je Vučić, koji je izrazio žaljenje što današnji pregovori u Turskoj šefova ruske i ukrajinske diplomacije, Sergeja Lavrova i Dmitra Kulebe nisu posebno pozitivni, prenose srbijanski mediji.

Vučić je to kazao u Loznici tijekom otvaranja nove tvornice Mint te dodao da će spomenuta kineska kompanija za proizvodnju auto-dijelova u Srbiji otvoriti oko 3.000 radnih mjesta.


(FENA/ Mersad G.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.