27.5.2022. 12:03
1
Planirate ljetovati u Crnoj Gori: Cijene vam se neće dopasti
Vrijeme je za planiranje godišnjih odmora, a ako ste ove godine mislili na ljetovanje u Crnu Goru, nemojte se iznenaditi što su cijene drastično povećane.

Projekcije za ovu turističku sezonu u Crnoj Gori su jako dobre, kazao je direktor Centra za istraživanje i razvoj turizma Petar Golubović.

Međutim, upozorio je da skok cijena na primorju može negativno utjecati na turiste iz regiona, na koje se Crna Gora oslanja u značajnoj mjeri.

Golubović je rekao da je već vidljivo da su cijene u kafićima, restoranima, prodavnicama povećane. Navodi primjer i da je prošle sezone u jednom objektu na primorju pivo platio dva i po, a ove godine pet eura, prenio je portal RTCG.

- Imaćemo nezadovoljstvo turista koji, ako su nešto ranijih godina plaćali upola manje, a sada više svakako će pokazati nezadovoljstvo - poručio je Golubović.

On je rekao da će rat u Ukrajini utjecati na turističku sezonu, ali da smatra i da ima načina da se to nadomjesti.

- Fokusiranom marketinškom kampanjom i svim onim što imamo u predsezoni vrlo su, slobodno mogu reći, dobre indicije da će turistička sezona nadomjestiti turiste sa tih tržišta - kazao je Golubović, prenosi FoNet.


(Admir O.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.