30.5.2022. 10:28
0
"Vučić i Putin razgovarali su kao narkoman i diler. Naravno da će Putin tom narkomanu jeftino i po najboljoj cijeni davati kokain ne bi li ga održao u stanju zavisnosti"
Dušan Janjić, osnivač beogradskog Foruma za etničke odnose dao je zanimljiv komentar o nedjeljnom telefonskom razgovoru predsjednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića.

Podsjećamo, glavna tema razgovora bilo je snabdijevanje Srbije gasom iz Rusije, po "povoljnoj cijeni".

- Ovdje je riječ riječ o ljekaru ili dileru Putinu prema narkomanu koji je došao do ovisnosti od droge. Putin će tom narkomanu, naravno, jeftino, i po najboljjoj cijeni, ali po nekoj srednjoj, i dalje davati kokain ne bi li ga održao u stanju zavisnosti - kazao je Janjić za Danas.rs.

Janjić upozorava da se Srbija vraća u vrijeme Slobodana Miloševića.

- Putin od kada je došao na vlast putem fosilnih goriva, nafte… stvara narkomane i ovisnike, a onda to koristi protiv njih jer je svjestan da nema drugo oružje odbrane od tehnologije i NATO-a.

Sad zaista nisam siguran da Vučić vodi Srbiju u njenom interesu, nisam siguran da uopće zna gdje ide, ali znam da uvlači Srbiju u vrijeme kada je Srbijom vladao Miloševića. Vučić uvlači Srbiju u spoljnu i samoizolaciju. To je opasno do bola. A to jeste interes Rusije, a ne Srbije – smatra Janjić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.