5.7.2022. 21:45
0
Milatović: U Crnoj Gori Krivokapiću su vrata otvorena, voljeli bi da u pokretu budu Injac, Stijović, Borovinić Bojović
Bivši ministar ekonomije Jakov Milatović kazao je da su vrata novoformiranog Pokreta “Evropa sad” otvorena za bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, te da bi u tom timu volio da vidi i bivše ministre Oliveru Injac, Aleksandra Stijovića i Jelenu Borovinić-Bojović, piše crnogorska Pobjeda.

Na pitanje da li će se Krivokapić pridružiti Pokretu, Milatović je kazao da je to pitanje za bivšeg premijera.

“Profesor je čovjek koji je sigurno adresa za to pitanje. Mi sa njim imamo izvanrednu saradnju i u stalnoj smo komunikmaciji s njim. Posmatram ga kao čovjeka koji je dao ogroman doprinos demokratskom razvoju Crne Gore. On je više puta javno rekao da on ne želi više da se bavi politikom i to je dokazao time što se vratio profesuri. Time je pokazao da želi da vidi drugu dozu političke etike na našoj sceni”, rekao je Milatović za crnogorsku Adria TV.


On je istakao da su on i bivši ministar finansija Milojko Spajić do posljednjeg trenutka prethodne Vlade bili uz Krivokapića.

“Prirodno je da profesor podržava ovu priču koju je najvidljivije nosio i da podržava da je mi nastavimo. On uvijek ima otvorena vrata u tom smislu. Vidjećemo i na organima kakva je situacija. Mislim da se naša viđenja politike u najvećoj mjeri poklapaju”, naglasio je Milatović.

Na pitanje da li će Krivokapić formirati svoju partiju, Milatović je odgovorio da sumnja, ali napominje da je i to pitanje za njega.

“On je govorio da, ukoliko bi se partijski profilisao, da bi to bila Demohrišćanska partija. Ne znam da li će se ta partija formalizovati, to su pitanja za njega. Smatra da je on neće formirati. Njegovo vraćanje na UCG je dokaz svega toga”, naveo je Milatović.

On nije želio da odgovori da li će u Pokretu biti bivša ministarka odbrane Olivera Injac, navodeći da će sve biti puno jasnije krajem avgusta, ili početkom septembra kada bude prvi kongres “Evropa sad”.

“Sa njom smo u jako dobrim odnosima, imamo dobru saradnju. Volio bih da ona bude dio te priče, kao i bivši ministri Aleksandar Stijović i Jelena Borovinić Bojović”, poručio je Milatović.

Milatović je kazao da je rano govoriti ko će biti nosilac liste Pokreta “Evropa sad” za lokalne izbore u Podgorice, ali ukoliko njemu pripadne ta uloga, kaže da je spreman da je iznese.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.