2.7.2023. 20:42
0
Stevo Pendarovski otkriva: "NATO nas informiše da neke vladike iz Sinoda Makedonske crkve sarađuju sa ruskim službama"
FOTO: N1
"Odavde iz Skoplja nemamo moc´ da znamo što se dešava u Kremlju, ali oni iz NATO-a nam mnogo pomaže u tom partnerstvu i imamo dovoljno informacija”, kaže makedonski predsjednik - kako prenosi Slobodna Bosna.

"U najvišem rukovodstvu, Sinodu Makedonske pravoslavne crkve (MPC-OA), a tu ne mislim na poglavara, arhiepiskopa Stefana Veljanovskog, ima ljudi koji sarađuju sa ruskim tajnim službama", kazao je makedonski predsjednik Stevo Pendarovski, piše AntenaM.

Gostujući na skopskoj TV 24, Pendarovski je rekao da to nisu podaci samo AR-a, tj. makedonske Obavještajne agencije (Агенцијата за разузнавање) — nego i NATO-a.

"I to sam saopćio našim najvišim crkvenim velikodostojnicima”, kazao je Pendarovski.
"Ja se baziram na izvještajima nadležnih koji se bave tom materijom. Ne samo AR-a. Mi smo članica NATO-a, dobijam informacije iz 30 drugih zemalja, iz 30 drugih službi, jer smo dio tog zajedničkog sistema za razmjenu informacija obavještajno-bezbjednosne prirode”, prenosi Slobodna Bosna.

"Odavde iz Skoplja nemamo moć da znamo što se dešava u Kremlju, ali oni iz NATO-a nam mnogo pomaže u tom partnerstvu i imamo dovoljno informacija”, kaže makedonski predsjednik.

On je odlučan da javnosti ne može podijeliti informacije o imenima makedonskih vladika koji su povezani s ruskim službama, "jer su to osjetljive stvari".

U MPC-OA nedavno su primlli četvoricu Makedonaca u činu vladika koji su iz Crkve Srbije (SPC) dobili kanonske otpuste.

(Elmedina H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.