9.7.2023. 10:19
0
Određen pritvor monstrumu koji je ubio tiktokerku Nou: Dijelove tijela ubijene djevojke potapao u kiselinu
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor u trajanju do 30 dana Ognjenu D. (33) osumnjičenom da je na svirep i podmukao način ubio Nou Milivojev (18), čiji su dijelovi tijela pronađeni u stanu osumnjičenog.

Pritvor je osumnjičenom odredio sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svjedoke, usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora više od 10 godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

Ognjen D. se na teret stavlja krivično djelo ”teško ubistvo” za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora.

Osumnjičeni se na saslušanju branio šutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u kojem prijavljeno stanuje u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio oštećenu N.M. 

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N.M, sa kojom je bio u emotivnoj vezi, došao kod nje u stan, osumnjičeni ušao sa njom u verbalni i fizički sukob, te ju je najvjerovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najvjerovatnije noža, isjekao tijelo na više dijelova.

Potom je te dijelove tijela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu PVC kantu, u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve dijelove tijela pokojne, odnosno svo njeno tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tijela i sakrio sve tragove.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.