9.7.2023. 13:59
0
Vučić: Borba se nastavlja i intenzivira, jer predaja nije opcija
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da borba Srbije "na svim diplomatskim frontovima za Kosovo i Metohiju, prestanak nasilja nad Srbma, povratak dijelogu, miran i bezbjedan život srpskog naroda i stabilnost cijelog regiona postaje sve teža i složenija".

Sumirajući razgovore sa stranim zvaničnicima protekle nedelje, Vučić je naveo da je svima predočio opasnost od daljih bespotrebnih eskalacija i tenzija.

“Od svih sagovornika tražio sam, pre svega, da sagledaju nepodnošljive prilike u kojima živi srpska zajednica na Kosovu i Metohiji, kao i da se dodatno angažuju na primeni elementarnih civilizacijskih i pravnih normi, kako bi se zaštitio naš narod koji je izložen svakodnevnom nasilju i pritiscima”, napisao je Vučić na “Instagramu”.

On je razgovarao sa premijerima Holandije, Luksemburga, Mađarske, Austrije i Albanije, predsjednicima Turske i Francuske, kao i sa potpredsjednikom italijanske vlade.

“Borba se nastavlja i intenzivira, jer predaja nije opcija”, naveo je Vučić.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.