18.7.2023. 13:59
0
Španski političar izvrijeđao Đokovića: Ultradesničar, putinovac, prijatelj genocida..
Prošle je nedjelje Carlos Alcaraz ušao u historiju Wimbledona nakon što je u finalu najvećeg svjetskog teniskog turnira pobijedio Novaka Đokovića.

Time je igrač iz Murcije postao treći Španac koji je podigao pehar u Londonu u muškoj kategoriji, nakon Manola Santane i Rafela Nadala.

Osim toga, zadržao je prvo mjesto na svjetskoj ljestvici protiv srbijanskog igrača koji je poražen u onome što mu je postalo “dom” u All England klubu.

Alcarazova pobjeda naveliko se slavila i na društvenim mrežama. Najveće španske i svjetske zvijezde čestitale su Alcarazu na njegovom prvom turniru u Wimbledonu, prenosi Marca.

Između ostalih, španski političar Pablo Echenique napisao je na Twitteru poruku u kojoj je direktno napao Đokovića, a koja je izazvala brojne kontroverze.

“Stvar s Alcarazom je apsolutno impresivna.

A to što je povrh toga “pretukao” ultradesničara, putinovca, prijatelja genocida i antivaksera, čini čudo još divnijim”, napisao je Echenique na Twitteru.

Komentari na njegov tweet bili su puni kritika, podsjećajući ga da ne bi trebao “politizirati ovo”, u vezi s Alcarazovom pobjedom.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.