18.5.2023. 16:23
0
Kosovski ministar izjavom "pecnuo" Đokovića koji želi kristiti djecu u toj državi
Ministar kulture, mladih i sporta Kosova Hajrulla Ceku odgovorio je srbijanskom teniseru Novaku Đokoviću koji je u jednom intervjuu nedavno rekao kako planira doći na Kosovo kako bi krstio svoju djecu u ovoj zemlji.

“Želim se vratiti na Кosovo sa suprugom i tamo krstiti djecu. Stefanu je osam godina, Tari pet. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan, iako više nije oružan, ali ima dosta tenzija. Ne želim ulaziti u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere”, izjavio je Novak u intervjuu za italijanske medije.

Opšte je poznat Đokovićev stav prema vakcinaciji zbog čega se nije takmičio na Australian Openu prošle godine, a upravo ti je iskoristio kosovski političar kako bi “pecnuo” slavnog tenisera.

Ulazak mu je bio zabranjen u još nekim državama gdje nije igrao neke turnire upravo iz navedenog razloga.

“Nisam antivakser i nikad nisam rekao da jesam. Ja sam za izbor, branim slobodu izbora, slobodu odlučivanja šta ćete ubrizgati u svoje tijelo, a šta ne. Jednom sam to objasnio BBC-ju po povratku iz Australije, ali su tada izbrisali neke mnoge moje rečenice. One koje im nisu bile zgodne. Tako da više nikada ne bih govorio o ovoj priči”, jasan je bio Đoković.

Prvi put nakon 2013. godine Novak Đoković neće igrati barem u polufinalu prestižnog Mastersa u Rimu kojeg je osvajao šest puta.

Njega je jučer savladao Danac Holger Rune rezultatom 2:1, po setovima je bilo 6:2, 4:6 i 6:2.


(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.