23.7.2023. 16:59
0
Prognostičar iz Slovenije predviđa: Stižu nove superćelije, pljuskovi, grad i tornada
Od ponedjeljka do srijede prognozira se značajnije vrijeme, uključujući vrlo veliku tuču, dok još jedan snažan i dubok frontalni val ulazi u pregrijanu zemlju", piše Korošec na portalu severe-weather.eu.

Nakon kratkog predaha, meteorolozi za sljedeću sedmicu predviđaju novo pogoršanje vremena. Poznati slovenski meteorolog Marko Korošec objavio dosta ozbiljno upozorenje za vrijeme koje nas čeka iduća tri dana.

"Posljednje dvije sedmice pokazala su vanredan vremenski obrazac u srednjoj Europi. Brojne teške vremenske nepogode s tornadima, golemim gradom, iznenadnim poplavama i razornim vjetrovima razorile su alpsko područje, sjevernu Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i centralni Balkan.

Od ponedjeljka do srijede prognozira se značajnije vrijeme, uključujući vrlo veliki grad, dok još jedan snažan i dubok frontalni val ulazi u pregrijanu zemlju", piše Korošec na portalu severe-weather.eu

"Vremenski modeli već nagovještavaju još jedan frontalni sistem koji će se pojaviti u centralnoj Europi u ponedjeljak. Od ponedjeljka do srijede u centralnoj Europi s alpskim područjima, Italiji, sjevernom i centralnom dijelu Balkanskog poluotoka očekuje se višednevna oštra vremenska nepogoda. Očekuju se jake grmljavinske oluje, uključujući superćelije s vrlo velikom do golemim gradom, tornada, bujične poplave i razorni vjetrovi", prognozira Severe weather.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.