29.8.2023. 20:06
0
Tragedija na Jadranu: Oluja odnijela kupača
FOTO: Arhiva
Zbog nevremena u ponedjeljak je na moru zabilježeno niz pomorskih nezgoda plovila i slučajeva kupača u pogibeljnim situacijama, pri čemu je jedna osoba preminula, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, javlja Jutarnji list.

Na području Malog Lošinja zabilježeno je i više pomorskih nezgoda plovila, te dojave o kupačima u moru po nevremenu kojim su službenici Lučke ispostave Mali Lošinj naložili izlazak na obalu.

Na području Novog Vinodolskiog dvije osobe spašene su s otočića Sv. Martin. Riječ je o mađarskim državljanima koji su se tamo nasukali jastukom na napuhavanje uslijed udara jakog juga. Osobe nisu pretrpjele ozljede.

Na obalu kod Dramlja nasukala se pak jedrilica bez posade i bez onečišćenja mora.

Nevrijeme na moru zadavalo je probleme i u zadarskom akvatoriju. Između Vira i Paga plutala je brodica bez nadzora nošena jakim jugoistočnim vjetrom, a za kojom je Lučka kapetanija Zadar pokrenula spasilačku akciju. Traganje međutim nije dalo rezultate te je obustavljeno zbog pogoršanja vremenskih uvjeta.

Osim toga, nasukala se jedrilica bez posade u Sv.Petru na moru, u mjestu Crvena luka. Na zadarskom području zabilježena je dojava i o jednoj osobi u moru, državljaninu Slovenije, koji je krenuo plivati za jet-ski plovilom koje se otrgnulo sa veza. Slovenac je samostalno isplivao na obalu i nije ozlijeđen. 

Na području šibenskog arhipelaga nasukano je također nekoliko polovila. Dva plovila bez posade (jedrilica s hrvatskom zastavom i gliser s njemačkom zastavom) nasukala su se na plaži Jadrija, a jedna jedrilica kod otoka Arta Mala, bez stradalih i onečišćenja mora. 

Između Prvić Luke i Šepurina spašena je jedna osoba iz mora koja se našla u pogibeljnoj situaciji.

I u splitskom akvatoriju zabilježeno je nekoliko izvanrednih događaja u kojima su sudjelovale osobe i plovila, no bez stradalih i bez onečišćenja mora i morskog okoliša.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.