15.10.2023. 18:44
0
Snažno nevrijeme zahvatilo Hrvatsku: Udari vjetra i do 120 kilometara na sat
FOTO: Dalmacijadanas/screenshot
Temperature su pale drastičnih 12 do 18 stepeni u odnosu na vrijednosti jučer u istom dijelu dana

Hladni front je u Hrvatskoj jutros zahvatio zapadne krajeve, a u toku popodneva se proširio i na dio Dalmacije. 

Prema podacima "Pljusak.com", do 16 sati najviše kiše je palo u južnoj Lici, južnom Velebitu i krajnjem sjeveru Dalmacije.

Tako je ekstremnih 176 litara po metru kvadratnom palo u Ličkom Cerju. Slijede Sveti Rok - Opsenica sa 147, Gračac 112, Paklenica 85, Ogulin 73, Čavle 64, Ražanac 53, Starigrad Paklenica 44 i tako dalje.

Temperature su pale drastičnih 12 do 18 stepeni u odnosu na vrijednosti jučer u istom dijelu dana. 
Podno Velebita puše jaka do olujna bura, a izmjereni su i prvi orkanski udari do 120 km/h. Jako nevrijeme je pogodili i srednju Dalmaciju od Trogira, preko Dugopolja, prema Kamenskom.

Radi se o prolasku hladnog fornta koji je mjestimično praćen kišom, pljuskovima, grmljavinom i umjerenim padom temperature vazduha.

Silina padavina nešto prije 17 sati u dijelu Kaštela bila je takva da se saobraćaj vrlo usporeno odvijao.

Obilan pljusak pogodio je područje Solina, a silina bujice je izbacivala šahtove na ulicu.

Još nije poznato jesu li solinski vatrogasci imali intervencije zbog velike količine kiše u kratkom vremenu, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.