24.10.2023. 8:45
0
SAD zatražile izručenje osumnjičenih za terorizam na sjeveru Kosova
FOTO: screenshot
Sjedinjene Američke Države zatražile su izručenje osumnjičenih za terorizam u slučaju Banjska.

Rekao je to zamjenik stalnog predstavnika Sjedinjenih Američkih Država pri Ujedinjenim narodima Robert Wood.

“SAD osuđuje napad od 24. septembra. To je bio čin koji je ugrozio živote građana Kosova. Treba postojati puna odgovornost temeljena na zakonu", rekao je Wood.

Wood je rekao da Sjedinjene Države blisko sarađuju s EU-om i NATO-om na deeskalaciji situacije.

"Nastavljamo podržavati dijalog kao najbolji način za pomirenje Kosova i Srbije", rekao je. Također je istaknuo da SAD pozdravlja povećanje broja KFOR-a na sjeveru.

"Ova prisutnost će se održavati koliko god bude potrebno", rekao je zamjenik američkog predstavnika u UN-u.

U terorističkom napadu 24. septembra smrtno je stradao policajac Afrim Bunjaku. Odgovor kosovskih vlasti bio je trenutan. Policija je uspjela eliminirati trojicu pripadnika srpske terorističke grupe. Uhapšene su još tri osobe iz iste grupe.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.