9.11.2023. 21:23
0
Tinejdžer u Bjelovaru provalio u auto, bježao policiji pa ugrizao policajca
FOTO: večernji list
Na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen je maloljetnik zbog počinjenja tri kaznena djela - tešku krađu, teške krađe u pokušaju i prisile prema službenoj osobi, piše Bjelovar.live.

Tinejdžer je tešku krađu počinio 13. februara 2022. kada je nakon ponoći prišao zaključanom autu marke Peugeot koji je bio parkiran ispred kuće te uz pomoć alata otvorio vozačeva vrata, prenosi Index.hr.

Poslije toga je maloljetnik razvalio pretinac koji se nalazi između vozačevog i suvozačevog sjedala odakle je ukrao muški kožni preklopni novčanik s osobnim dokumentima, bankovne kartice i iznos od 16.50 kuna. Vlasnika auta je ukupno oštetio za iznos od 2000 kuna.

Nekoliko minuta nakon provale u auto maloljetnik je komadom betona udarao po dvoslojnom IZO staklu ulaznih vrata jednog dućana pri čemu je uspio razbiti vanjsko staklo.

Tada je primijetio da stiže policija nakon čega je bacio komad betona i počeo bježati, piše Bjelovar.live. Policijski službenici su mu rekli da stane, no tinejdžer se na to oglušio. Policajci su ga na kraju uhvatili.

-Cijelo vrijeme je pružao fizički otpor. U trenutku kada se nalazio na tlu, a policijski službenik ga opkoračio i desnim koljenom kleknuo mu na prsa, ugrizao je policijskog službenika u predjelu desne natkoljenice nanijevši mu tjelesnu ozljedu u vidu ugrizne rane, piše u presudi bjelovarskog suda.

Sud je maloljetnika osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu od godine dana, no kazna mu je na kraju izmijenjena pa je osuđen uvjetno, piše Bjelovar.live.

U presudi stoji da tinejdžer neće morati u zatvor ako u roku od pet godina, koliko mu traje uvjet, ne počini novo kazneno djelo. Time je dobio šansu da se stabilizira i uklopi u društvo.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.