10.11.2023. 22:32
0
Ovo su nove cijene goriva u Srbiji: Kada će benzin i dizel pojeftiniti u BiH
FOTO: unsplash/ilustracija
U Srbiji su poznate nove cijene goriva koje važe do sljedećeg petka, 17. novembra, prenosi Hayat.

Objavljena je nova cijena goriva koja će važiti do petka 17. novembra do 15 sati. Litar dizela će koštati 3,45 KM, dok je cijena benzina evropremijum BMB 3,00 KM.

Kada se cijene uporede sa prethodnom sedmicom, dizel je bio 3,50 KM i pojeftinio je za 0,05 KM, dok je benzin bio 3,04 KM  i on je pojeftinio za 0,04 KM.

Vlada Srbije produžila je uredbu o ograničenju cijena naftnih derivata do kraja novembra. Nove cijene goriva u Srbiji se objavljuju svakog petka.

U Bosni i Hercegovini još nema novih cijena za gorivo.

Prosječna cijena naftnih derivata u Federaciji BiH za Premium bezolovni benzin danas, 10. novembra, je 2,62 marke po litru, dok je za dizel 2,80 maraka po litru.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.