2.1.2024. 9:56
1
Vučić obećava: Za godinu dana prosječna plata bit će 1.000 eura
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će za godinu dana prosječna plata u toj državi iznositi 1.000 eura.

- Ne zaboravite da smo došli od toga da smo imali 320 eura, doći ćemo do prosječne plate od 1.000 eura. Za nas će narednih šest mjeseci biti teški. Imate izbore u Rusiji, povećavat će se pritisak na nas. Dolazi do obnove Putinovog mandata, bit će još žešći pritisak svijeta na sve koji imaju odnose sa Rusijom – rekao je Vučić.

Kako je rekao, od sutra će doći do povećanja penzija od 14,8 posto, povećanja minimalne zarade od 1,78 posto, što je najveće povećanje u historiji Srbije.

– Nikada minimalac nije povećan toliko. I 10 posto plate u javnom sektoru. Sve to raste od sutra, u februaru ljudi to primaju – rekao je Vučić.

Kada je ekonomija Srbije u pitanju, Vučić je ocijenio da ona funkcioniše dobro, dodao je da Srbija ima pohvale od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i da nema ratova u svijetu, on kaže da bi Srbija dobila bolji investicioni rejting.

Najavio je mogućnost da dan poslije Božića 8. januar bude neradni. Spomenuo je i EXPO kojem će Srbija biti domaćin 2027.

– Ideja o EXPO je nešto što mora da nam da strašnu energiju, energiju koja mora da bude ogromna. Moramo da izgradimo puteve, bolnice, taj EXPO mora da bude sve, moramo da se predstavimo kao jedna od najmodernijih zemalja Evrope. Moramo da predstavimo svoje znanje, da završimo nacionalni stadion – rekao je Vučić za TV Prva, prenio je Blic.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.