15.1.2024. 22:03
0
Evropski parlament će ipak raspravljati o izborima u Srbiji
Evropski parlament će ipak raspravljati o izborima u Srbiji, a to je na društvenim mrežama potvrdila i potpredsjednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić.

O ovoj temi će se raspravljati na narednoj sjednici koja će se održati u srijedu.

"Evropski parlament je upravo odlučio da ipak održi raspravu o izborima Srbiji, već u srijedu, a onda i da donese posebnu Rezoluciju o izborima u Srbiji odmah početkom februara. Vučićev Bilčik (Slovački političar i član Evropskog parlamenta) kada je vidio rezultate glasanja za Rezoluciju! Protiv koje je bio! Vrijedilo je", navela je Tepić.

Većina europarlamentaraca je na početku današnje plenarne sjednice, glasala za prijedlog socijaldemokrata da se na dnevni red sjednice uvrsti i rasprava o stanju u Srbiji nakon posljednjih izbora na osnovu promatračke misije Evropskog parlamenta.

Na prijedlog Evropske narodne partije na plenarnoj sjednici parlamenta od 5. do 8. februara europarlamentarci će glasati o rezoluciji o izborima u Srbiji.



(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.