16.1.2024. 21:20
0
Bivši direktor škole u Sloveniji osuđen zbog seksualnog napastvovanja 10-godišnjakinje
Bivši direktor osnovne škole u slovenačkim Jesenicama osuđen je na tri godine i 10 mjeseci zatvora jer je seksualno napastvovao 10-godišnju kćerku bivše partnerke, kao i zbog videosnimaka još dvoje žrtve, prenijela je STA.

Osuđeni je dospio na naslovne strane slovenačkih novina prošlog ljeta, a nedugo zatim je podnio ostavku na mjesto direktora.

On je u decembru priznao krivicu na sudu, koji je danas odredio visinu kazne.

Tužilaštvo je zahtijevalo tri godine i 10 mjeseci, i zadovoljno je presudom, dok je njegova odbrana tražila manju kaznu, ali zasad se ne zna da li će se žaliti na presudu.

Majka žrtve rekla je za list Večer da je razočarana vrlo niskom kaznom, rekavši da su se žrtve plašile za život.

Predviđena kazna zatvora je između tri i 10 godina za seksualno zlostavljanje djece ispod 15 godina, koja su povjerena počiniocu.

Objašnjavajući svoju odluku, sudija Uroš Ferjan je rekao da je sud bio ograničen da odredi veću kaznu zbog prijedloga tužilaštva.

- A tužilaštvo je imalo dobre razloge da predloži minimalnu kaznu za seksualno napastvovanje osobe mlađe od 15 godina- naveo je Ferjan.

On je dodao da činjenica da je prestupnik priznao krivično djelo treba da se uzme u obzir.

Sudija je produžio okrivljenom zabranu prilaska, dok je preporučio žrtvama da privatno traže odštetu.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.