29.1.2024. 12:46
0
Strašan slučaj u Beogradu: Majka zapustila maloljetne kćerke, pustila svog partnera da seksualno zlostavlja jednu od njih
Protiv P. B. (43) Treće osnovno javno tužilaštvo podnijelo je optužni prijedlog zbog sumnje da je izvršila dva krivična djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica na taj način što je u periodu od 2018. pa do kraja 2021. godine, kao roditelj, grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja, zapustila svoje dvije maloljetne kćerke, rođene 2008. i 2011. godine.

- Bila je dužna da se stara o kćerkama, nije vodila računa i nije brinula o njima, nije ih njegovala već je dozvolila da iste žive u nehigijenskim uslovima, nisu nastavile započeto školovanje, nije vodila računa o njihovom zdravstvenom stanju, a one su često boravile na ulici i bile izložene opasnosti. Pored navedenog, okrivljena nije preduzela nijednu mjeru kako njen emotivni partner ne bi seksualno zlostavljao jednu od njene dvije maloljetne kćerke, iako je o tome bila obaviještena od kćerke, rečeno je iz Trećeg OJT.

Protiv A. S., emotivnog partnera okrivljene, vodi se postupak pred Višim sudom u Beogradu. 

U odnosu na okrivljenu od Osnovnog suda u Pančevu donijeta je presuda 2022. godine kojom je ona potpuno lišena roditeljskog prava u odnosu na obje maloljetne oštećene. 

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenu oglasi krivom te je osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci, piše Telegraf.rs.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.