11.2.2024. 13:11
1
Orban: Srbija ima druge opcije, izgubićemo ih!
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je kako Srbija mora što prije ući u Evropsku uniju jer će inače Beograd izabrati saradnju s drugim partnerima, a Brisel izgubiti ovu zemlju.

- Moramo završiti stari zadatak širenja prije nego što krenemo u novo širenje s Ukrajinom. Ako ne integriramo Srbiju što je prije moguće, izgubit ćemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom - kazao je Orban za austrijski Die Presse.

Mađarski premijer također je proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana nazvao "glavnim prioritetom" Budimpešte tijekom predsjedanja Vijećem Evropske unije koje počinje 1. jula.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.